Stockholm:08-574 00 200Göteborg:031- 96 10 70

Hur fungerar det?

Kvalificerade ekonomikonsulter i Stockholm

Underkonsult eller anställd konsult?

En av frågorna du bör ställa dig är om du vill vara anställd konsult eller arbeta som konsult via eget bolag. Det finns givetvis för- och nackdelar med båda sätten och vad som passar dig bäst vet bara du.

Att vara underkonsult

Vi har under en längre period sett att allt fler vill kunna styra sin egen tid och ha den frihet det innebär att vara sin egen istället för anställd. Arbetsgivare anlitar i högre grad konsulter än tidigare och vi tror att behovet kommer att fortsätta och att gig-ekonomin är här för att stanna.

Efter många år som anställd i både svenska och internationella bolag bestämde jag mig för att prova på att bli egenföretagare och underkonsult inom management och finance.

Det blev en lyckad förändring i mitt liv. Jag har fått möjligheten att arbeta för olika företag och i olika roller. Att vara konsult ger en möjlighet att skapa kontakter och relationer med många människor olika branscher. Dessutom får man en flexibilitet när man driver eget bolag.

Visst kan det kännas lite läskigt när man ska hitta nya uppdrag, men med ett bra samarbete med förmedlare som Patrik och Hanna har det alltid fungerat bra.

David Rylander-Leijon, konsult via eget bolag
David Rylander-Leijon är ekonomikonsult via eget bolag
David Rylander-Leijon

Anställda ekonomikonsulter

Anställd konsult

Vill man inte ha sitt eget bolag kan man arbeta som anställd konsult. Antingen via en visstidsanställning eller en tillsvidareanställning. Fördelen med att vara anställd konsult kontra underkonsult är att man har en fast lön och inte behöver fundera över sin egen beläggning – en större trygghet, helt enkelt.


Använd oss gärna som bollplank

Hör av dig till oss, vi är gärna ditt bollplank.


Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.